logo

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

"Ik word gek van mezelf. Ik ben altijd bezig met wat geweest is of wat nog komen gaat. Ik kan nooit eens gewoon in het nu zijn!"

Ze klonk vertwijfeld, de deelneemster die deze week een workshop stembevrijding bij mij volgde. Intussen had ze zojuist een prachtig lied gezongen waarin ze die vertwijfeling klank gaf.

Ik vroeg waar ze tijdens het zingen was geweest; in het verleden of in de toekomst? Ze zag direct de humor ervan in: natuurlijk was het lied in het ‘nu’ gezongen, dat kan niet anders. Haar vertwijfeling was echt, was oprecht, dat was goed voelbaar geweest in haar zingen. Maar het was wel háár lied! Wij mochten getuige zijn van dat kostbare moment, dat ontstaat als iemand opengaat en werkelijk laat horen wat zich in hem of haar afspeelt.

En dat speelt zich dus echt áltijd in het moment zelf af. Zingen is misschien wel de beste vorm van mediteren. Je stem zingt nú, niet gisteren of morgen. Daarin kan zich van alles afspelen, je kunt van alles tegenkomen, maar het is wel nu, en nu, en nu. Jouw adem, jouw stem, die zich – als je samen zingt – mengt met die van de anderen. Die ook echt nú zingen.

Graag nodig ik je uit dit te komen ervaren tijdens ZIELSVEEL. Je bent van harte welkom!

 

Op 21.06.2020 19:30
Bij Veemarktstraat 11, 4811 Breda, Nederland
Samen de zomer inzingen met de opwekkende begeleiding van onze mantra-band! Gitaar, piano, viool, fluit, slagwerk, wat een feestje! We zingen mantra's uit verschillende culturen en tradities én van eigen makelij. Eenvoudig mee te zingen en extra aanstekelijk; het is tenslotte bijna midzomer.

© De Stem van je Leven