logo

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

“Passie: hartstocht, verlangen, liefde, lijden van christus”

(encyclo.nl)

Wat ik zo fascinerend vind aan de Passietijd voorafgaand aan Pasen, is dat het gaat over verlangen én pijn, over hartstocht én lijden. In deze periode komt al wat menselijk is bij elkaar. En vooral: al wat ons mensen in beweging zet. Het is immers ons verlangen dat ons doet bewegen: verlangen naar wat dan ook, groot of klein, dagelijks of buitengewoon, gepast of ongepast. Het verlangen naar een bord lekker eten is net zo reëel als het verlangen naar een nieuwe baan. En de onvervuldheid van ons verlangen brengt het lijden in ons naar boven, als we er tenminste naar durven kijken. En zo omvatten we alle betekenissen van het woord passie.

Eén van mijn grootste verlangens gaat over het samenbrengen van mensen, om te zingen en te voelen hoezeer wij elkaar nodig hebben. Om de verbinding te ervaren waar wij zo naar hunkeren. En om contact te maken met dat wat groter is dan wijzelf. Ik voel dat mij daarin iets te doen staat, het verlangen zet mij in beweging, elke keer weer.

Dit keer, voor ZIELSVEEL op Goede Vrijdag 14 april, bracht het mij naar de Waalse Kerk, die prachtige oude kerk in hartje Breda, pal naast het Begijnhof.

Het is mijn vurige wens – om niet te zeggen passie – om juist op Goede Vrijdag met veel mensen samen te zijn. Om samen het lijden en het verlangen toe te laten en te bezingen. De kerk is lekker groot en het klinkt er geweldig. Voel je dus meer dan welkom, en breng gasten mee die je deze ervaring ook gunt. We gaan heerlijk gepassioneerd zingen!

  • Goede Vrijdag 14 april 20-22 uur: ZIELSVEEL – zingen in hartje Breda
  • Waalse Kerk, Catharinastraat 83, Breda
  • Entree € 10, te betalen bij binnenkomst
  • Kerk open om 19.30 uur. Koffie en thee verkrijgbaar. Neem zelf een flesje water mee.
  • Graag aanmelden: klik hier.

 

© De Stem van je Leven