logo

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Tijdens de vakantie in ons geliefde Frankrijk wandelden wij naar een nabijgelegen klooster. Het was een impulsieve actie, we waren totaal onvoorbereid en hadden niks te eten bij ons, en trouwens ook geen routekaart. We dachten dat het 6 km zou zijn, en met de auto via de weg was dat vermoedelijk ook zo. Een peulenschil… Maar wij namen ‘leuke weggetjes’ en zandpaden, net waar we zin in hadden. Het ene gehucht na de andere verlaten boerderij, zeer dunbevolkt daar. Tot ik flauw werd van de honger en we bovenstaand bord tegenkwamen. ALLES. Er bestaat een plaats die ALLES heet! En het is maar 2 kilometer!

Daar hoefden we weliswaar niet heen, maar het bleek toch een aanwijzing. Een paar honderd meter verder hing namelijk een simpel bord met pijltje -> Assiettes gourmandises. Ook daar hoefden we niet per se heen, maar hongerig als we waren, volgden we toch maar die pijl. En ja hoor, in de middle of nowhere kwamen we in een paradijselijke tuin met maar drie tafeltjes, waar we de heerlijkste salade ooit hebben gegeten. Zo konden we onze weg vervolgen naar wat een prachtig oud klooster bleek te zijn (wel moesten we nog terug; het werd al met al een tocht van zo’n 25 km…)

De moraal van dit verhaal is: ALLES is er al! Een gedachte die ik moeiteloos kan vertalen naar zingen: voor zingen heb ik niet méér nodig dan waarover ik al beschik. Ik hoef niet eerst te leren ademen, niet eerst te leren zingen. Ik heb al een stem, ik kan het al, precies zoals ik nu ben en zoals ik nu klink. Laten we dus niet wachten tot we perfect kunnen zingen. Laten we snel beginnen, en hongerig aanvallen op de eerste ZIELSVEEL-avond van dit seizoen. Ook daar is alles aanwezig om er een mooie avond van te maken: mijn collega Wim Stokwielder op gitaar en piano, de prachtige akoestiek van de Lutherse Kerk, ikzelf ben er in ieder geval, en jij ook, hoop ik. Je bent van harte welkom!

© De Stem van je Leven