logo

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Everything is waiting for you

Dit is de laatste zin uit een gedicht van de Engelse dichter David Whyte*. Als je het even tot je door laat dringen kan zo’n eenvoudig zinnetje heel wat in beroering brengen. Wacht er iets of iemand op mij, laat staan: alles? Dat is best moeilijk te geloven, nietwaar?

Het zijn vragen die mooi passen bij het begin van een nieuw jaar. Vragen die gaan over vertrouwen, over een ‘weten’ dat ik ertoe doe. Ook al ben ik niet perfect en zal ik in 2019 ongetwijfeld weer allerlei steken laten vallen. Waar dit voor mij over gaat, is dat de wereld een andere is omdat ik er ben. Zonder mij draait de wereld ook door, maar is dat toch een andere wereld. Stel je maar eens voor dat jij niet zou bestaan, en welk verschil dat zou maken. 

En doe dan meteen ook het omgekeerde! Welk verschil maak jij – gewoon door wie jij bent, door jouw unieke aanwezigheid en energie? 

Daar gaat vertrouwen over: ieder van ons maakt verschil. Door wie we zijn, door wat we doen en door hoe we dat doen. We maken verschil in het leven van onze medemens. We geven van alles, de hele dag door – vanuit een vanzelfsprekend vertrouwen dat dít is wat we te geven hebben. Vaak zonder te beseffen dat we dat doen, dat wel. Daarom is het mooi er eens even bij stil te staan. 

Dat kan zondag 20 januari a.s. bij ZIELSVEEL ZINGEN & STILTE. Tijdens die (extra lange) middag duiken we wat dieper in onszelf en vragen we ons af: wat heb ik te geven? En hoe klinkt dat? De mantra’s die we zingen brengen je allerlei ervaringen waardoor de antwoorden als vanzelf komen. Je gaat het voelen, horen, delen. Want zingen is de meest directe weg van geven – vanuit ons innerlijk zo naar buiten. Weet dat de samenzang anders klinkt als jouw stem daar onderdeel van is. Alles wacht op jou – en op jouw stem!

*Het gedicht vind je in zijn geheel onder deze link.

© De Stem van je Leven