logo

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

May the path keep you going,

Let your feet find their way

Afgelopen week maakte ik een wandeltocht van een aantal dagen door een stukje Nederland. Van de ene plek naar de volgende, de natuur in de prachtigste voorjaarstinten, de luchten zoals Hollandse luchten behoren te zijn; soms stralend blauw, vaker bezaaid met wolken in allerlei kleuren en vormen. Wat is Nederland toch mooi!

En wat me ook weer opviel, was hoe georganiseerd ons land eigenlijk is. Verdwalen doe je niet een-twee-drie, er zijn talloze routes en die zijn allemaal aangegeven. Eerlijk gezegd vind ik dat wel rustig, want zo kan ik me concentreren op het lopen zelf. 

In de ene stap na de andere vinden mijn voeten gaandeweg een passend ritme. Mijn volle hoofd krijgt weer wat lege ruimte en mijn longen ademen verse lucht in. Ook al is het pad nog zo goed aangegeven, mijn voeten gaan deze weg voor het eerst. Elk moment is een nieuw moment. Ter plekke maak ik keuzes om door te lopen of een pauze te nemen; liggend in het gras of met een kop koffie op een terras aan de rivier. Zo baan ik mijn eigen levenspad, simpelweg door het te gaan. Niet spectaculair, wel uniek in zijn soort en voortkomend uit het moment zelf. Het leven toont zich precies zoals het is, in alle eenvoud doemt het op. 

Al lopende kwamen de woorden in me op waarmee deze tekst opent. Nadat ik deze een paar dagen had lopen neuriën, werden het als vanzelf de eerste regels van een nieuwe mantra, op muziek van Wim Stokwielder. Die gaan we natuurlijk ten doop houden als we weer Zielsveel gaan zingen! De Song of Tao, ofwel Lied van de Weg. Je bent van harte welkom om een stukje samen op te lopen!

© De Stem van je Leven