logo

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Dat 2020 je mag vervullen met wat je ook maar wenst! Inspiratie, rust, gezondheid, vreugde... Weet dat elke wens in je leven van belang kan zijn.

Ook Zielsveel Zingen is ontstaan vanuit een wens: verlangende mensen om ons heen verzamelen om samen voluit en vrijuit te zingen. Om de diepte en de hoogte van ons leven al zingend te eren en te vieren, levendig en vanuit een vol hart.

De start daarvan was in januari 2015, nu precies vijf jaar geleden. Die eerste keer kwamen er – tot mijn schrik en vreugde! – meer dan honderd mensen naar de Lutherse Kerk. Het was het enerverende begin van een reeks die nog altijd voortduurt en die we onlangs hebben uitgebreid naar Zielsveel Zingen in Den Bosch.

ZIELSVEEL, de naam is als genade uit de lucht komen vallen, op een onverhoeds moment. Het was zo’n Ja-moment waarop je meteen weet dat het klopt. Niks meer aan doen! 
Het woord ‘zielsveel’ verwarmde mij. Ik zag voor me hoe het zingen een verbondenheid zou creëren tussen de zingende deelnemers. Hoe er een soort van innigheid zou ontstaan doordat zielen elkaar zouden horen en herkennen, en zonder veel woorden zouden samenkomen in een grootse samenklank. 

Ik geef toe, dat klinkt als een ideale wereld. Maar ja, dat is, in alle onbescheidenheid, precies wat we doen. We bouwen een microkosmos waarin zingen en stilte de enige afspraken zijn. We keren ons naar binnen én we keren ons naar buiten. Vanuit onze eigenheid maken we contact met de ander. Totaal geweldloos, want wat is zingen anders dan de meest vredelievende manier om ons te uiten? Om ons verdriet en onze vreugde naar buiten te brengen en te delen met onze medemensen, daarvoor is zingen de meest directe weg, liefdevol en energie-opwekkend.

Dat is toch een ideale wereld?!

Mantraboekje
De tekst die je net gelezen hebt, vormt de inleiding van het mantraboekje dat we zondag 26 januari ten doop houden. Ter ere van ons vijfjarig jubileum hebben Wim Stokwielder en ik een boekje gemaakt waarin al onze eigen mantra's zijn opgenomen. Zowel muziek als tekst, met bovendien bij elke mantra een inspirerend tekstje ter overweging. Het resultaat is geweldig, al zeg ik het zelf. 

Het vervult me met grote dankbaarheid dat de wens om Zielsveel te zingen tot zoveel geweldige samenzangavonden heeft geleid, en dat zoveel mensen de weg hebben gevonden om mee te komen doen. Dank aan jou en aan iedereen die zich zielsveel zingend heeft laten horen en zien!

Tijd om een nieuwe wens te doen... Ik hoop dat de Lutherse Kerk zondag 26 januari gevuld wordt met héél veel zingende mensen! Als jij daarbij wilt helpen: heel graag. Nodig gerust iemand uit om eens mee te komen en te ervaren hoe het is om vrijuit te zingen. De mantraband staat garant voor een stevige en opgewekte muzikale bedding.

Weet je zeer welkom! 

© De Stem van je Leven