logo

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Liefde is de brug tussen jou en alles
Rumi

Bij mij op de hoek is een buurtcafé, waar een aantal vaste gasten op 1 juni een spandoek ophingen: 'Wat hebben we jullie gemist! Zo blij dat jullie weer opengaan!' De uitbaters van het café hadden een krijtbord neergezet met woorden van gelijke strekking. Het werd een feestelijk en zonovergoten weerzien die tweede Pinksterdag: een biertje, een muziekje en extra tafeltjes en stoelen tot ver op straat. 
Ik hoorde vanuit mijn tuin de feestelijkheden en was een beetje jaloers. Het was ze natuurlijk meer dan gegund, maar zelf miste ik 'mijn' mensen ook! Onze Zielsveel-bijeenkomsten, het samen stil zijn, het zingen, steeds vrijer en meerstemmiger, en weten dat we dat alleen maar sámen voor elkaar krijgen, dat geeft het leven toch sjeu en betekenis?

Al mijmerend over wat dat levendige terras in mij wakker maakte, kwam ik tot het inzicht dat Zielsveel Zingen dit seizoen een passende afsluiting verdient. Een gezamenlijke avond met onze trouwe zielen, waarop we weer verbinding met elkaar kunnen maken. Een live ontmoeting dus, en wel op vrijdag 19 juni in de Lutherse Kerk in hartje Breda!
Hartverwarmend programma

Wim en ik kwamen tot een programma onder de noemer Zielsveel Metta, een avond in het teken van 'onvoorwaardelijke liefde'. Dat kunnen we wel gebruiken in een tijd waarin de ene crisis naadloos overgaat in de andere. We zullen stilstaan bij wat ons menselijk maakt, bij liefde en haat, bij onderscheid en eenheid. Hoe kunnen we ons hart blijven openen wanneer tegenstellingen telkens weer zo scherp blijken? 

Wat staat er op het programma? Natuurlijk wordt er muziek gemaakt, en we zijn blij dat Isabel Watson er weer is met haar viool en natuurlijk Wim op gitaar en piano, en wij zullen voor (en deels met) jullie zingen. Verder is er een geleide meditatie met een oefening over het thema 'Metta', een improvisatie om mee te neuriën, korte deelmomenten en enkele mantra's die in groepjes van hooguit vier mensen (plus wij tweeën) worden gezongen, voor wie dat wil. Bij goed weer sluiten we de avond buiten af met een gezamenlijk Amen.  

© De Stem van je Leven