logo

Inloggegevens kwijt?
Ben je jouw gebruikersnaam of wachtwoord vergeten? Maak dan gebruik van een van de linkjes onder dit inlogformulier.

Let op!
Als je 3 verkeerde inlogpogingen doet, wordt jouw IP-adres voor 15 minuten geblokkeerd.

Een cursus biedt de gelegenheid steeds verder de diepte in te gaan. Wat geleerd en bevrijd wordt, krijgt daardoor een plaats in je dagelijks leven.

Leergang Michelangelo

Deze leergang is ontwikkeld door Jan Kortie. In 2009 heb ik de leiding van de cursus van hem overgenomen. 

De leergang Michelangelo is voor jou als je werk wilt maken van je zingen. Van de eigenheid van jouw stem, van de mogelijkheden die je hebt jezelf uit te drukken. Om te delen wie jij bent, jezelf te leren kennen én te laten kennen. Er wordt intensief gezongen, en daarnaast is er aandacht voor het lichaam (immers het voertuig van de stem) en voor reflectie en verdieping. Je krijgt huiswerkopdrachten om thuis verder te oefenen, eventueel samen met andere deelnemers.
Er is pianobegeleiding om het zingen te ondersteunen. Maximaal 14 deelnemers.

De bijeenkomsten vinden plaats in Amsterdam op woensdagen van 11.00 tot 17.30 uur. Vraag hier de uitgebreide folder aan als je belangstelling hebt. (zie ook jankortie.nl)

 

 

Reacties van deelnemers:

Eindelijk heb ik begrepen hoe ik m’n pijn, verdriet, beperkingen, boosheid, zorgzaamheid en alles wat bij mij hoort kan omarmen, kan doorvoelen, door het te bezingen. Wat heb ik versteld gestaan van mijn eigen lied. Klein, kwetsbaar, groots, oorverdovend en alles daartussenin. Tijdens de laatste bijeenkomst heb ik gevoeld hoe groot mijn mogelijkheden zijn als ik durf te vertrouwen, als ik bij mezelf durf te blijven, me daaraan over durf te geven.

 

De leergang Michelangelo was voor mij als de 10.751e sneeuwvlok op de in járen aangegroeide tak van verzet, tekortschieten, zelf-sabotage. Alle voorgaande 10.750 vlokken waren óók nodig, en maakten de tak al zwaarder en zwakker, maar de beslissende 10.751e viel in Amsterdam, en de tak gaf zijn weerstand op en brak...

 

Het Lied van jouw Leven

Wij leven én maken elke dag weer ons eigen verhaal. Dat verhaal reikt verder dan ons eigen leven. We maken deel uit van een groter geheel; zo leven we ook in het verhaal van onze ouders, onze voorouders en nog groter en verder dan dat. Daar deel van te zijn én daar hier en nu betekenis aan te geven, is de uitnodiging van ons leven hier op aarde.
De cursus Het Lied van jouw Leven is een combinatie van autobiografisch schrijven en zingen. In zeven bijeenkomsten doorloop je zingend, vertellend en schrijvend jouw leven. De laatste bijeenkomst presenteren we het lied van de deelnemers aan mensen die zij daar zelf voor uitnodigen. 

Het Lied van jouw Leven staat open voor iedereen die voelt dat zijn of haar zelfbeeld aan herijking toe is. 

Vraag hier de folder aan.

Data 2017

nog niet bekend

 

© De Stem van je Leven