Kom maar in ‘t licht

Mijn eigen klank ontdekte ik pas écht toen ik achter de computer vandaan kwam en mijn vrije lied ging zingen. Tot die tijd verdiende ik mijn brood met schrijfopdrachten en -trainingen bij instellingen en bedrijven en daarin klonk wel mijn eigen toon. Maar wat betreft zingen, dat deed ik weliswaar graag en veel, maar toch vooral binnen de normen van ‘hoe het hoort’.

Pas door stembevrijding ben ik mijn lijf en mijn stem daadwerkelijk gaan erváren, met alle trillingen die dat teweegbracht. Een spannende en uiterst boeiende weg; wat een energie en moed kwam er vrij door mijn eigen trilling! En trouwens ook heel wat opgeslagen pijn, frustratie, schaamte, noem het maar op.

Sinds 2007 heb ik deze weg met talloze cursisten mogen gaan, en een boek over mijn ervaringen in het werken met stembevrijding kon niet uitblijven. In 2021 kwam Jouw lied – jouw leven uit bij uitgeverij Akasha.

Mijn achtergrond

Ik ben het derde kind (van vier) van ouders die – allebei én samen – graag zongen. Wij leerden allemaal een muziekinstrument bespelen, en als kind zong ik waar ik maar kon, op school en thuis en in allerlei koortjes. Ook optreden deed ik graag, publiek gaf mij iets extra’s, wat voor een tamelijk verlegen meisje als ik was een fijne uitlaatklep betekende. Tijdens mijn studie Theaterwetenschap werd ik me bewust van de kracht van presentatie, en ik was jarenlang toegewijd lid van een toneelgezelschap. Als tekstschrijver leerde ik de eindeloze mogelijkheden van de taal kennen. De opleiding tot stembevrijder ‘Ode an die Freude’ gaf mij de middelen tot directe, vrije expressie, en ik zette de eerste stappen in mijn leraarschap. Aan de driejarige Pulsar Academie bekwaamde ik mij verder in het begeleiden van mensen naar duurzame verandering. Dit alles leidde tot mijn missie ‘Kom maar in het licht.’ Dat wens ik al mijn klanten ten diepste toe.

Naast mijn praktijk in Breda werk ik graag en veel samen met het Centrum voor Stembevrijding (waarin o.a. de activiteiten van Jan Kortie zijn opgegaan) en met Wim Stokwielder, met wie ik naast Zielsveel Zingen ook workshops en cursussen organiseer.

Mijn aanpak & filosofie

Al doende ontdekte ik mijn eigen toon. Die varieert van licht en humorvol tot liefdevol confronterend, en is steeds gericht op het bekrachtigen van de ander in zijn of haar eigenheid. Ik ben nieuwsgierig naar wie jij werkelijk bent, hoe het is om jou te zijn, en hoe jij klinkt als je de ruimte inneemt die je vult als je jouw stem voluit laat horen. Zingen en schrijven zijn prachtige, bemoedigende én zachte wegen tot meer zelfkennis. Een proces dat nooit ‘af’ is, net als ik nog lang niet ‘af’ ben!

Privé ben ik gezegend met een jarenlange liefdevolle relatie met Eric. We hebben twee dochters en inmiddels drie kleinkindjes. Je zult mij nogal eens spelend, zingend en dansend aantreffen, want het kind in mij ontwaakt zodra ik die kleintjes zie!

Contact

Heb je een vraag over mijn aanbod? Wil je eens van gedachten wisselen over wat jou te doen staat? Neem gerust contact op!

Bellen

06-28764262

E-mail

marjo@marjobrenters.nl

Adres

Tweede Markstraat 12
4811 PC Breda

Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Heb je een vraag over mijn aanbod? Wil je eens van gedachten wisselen over wat jou te doen staat? Neem gerust contact op!

Bellen

06-28764262

E-mail

marjo@marjobrenters.nl

Adres

Tweede Markstraat 12
4811 PC Breda

Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met elke maand een inspirerende nieuwsbrief houden we je graag op de hoogte van onze activiteiten.

KLIK HIER om je aan te melden

Je hebt je succesvol aangemeld voor de nieuwsbrief