Stembevrijding

Zingen maakt vrij en levendig. Vooral als je jouw eigen lied zingt,
van binnenuit, met alles wat daarin meekomt.

Laat je horen met hart en ziel!

Stembevrijding

Zingen maakt vrij en levendig. Vooral als je jouw eigen lied zingt,
van binnenuit, met alles wat daarin meekomt.

Laat je horen met hart en ziel!

‘Ik schaam me voor mijn stem…’
‘Wat leeft er eigenlijk écht in mij?’
‘Hoe kan ik voluit leven en zingen?’

Stembevrijding helpt je om jouw natuurlijke en vanzelfsprekende geluid te vinden. Je onderzoekt je eigen overtuigingen over je zingen en je stem. Stap voor stap ontdoe je je van de schroom en durf je meer ruimte in te nemen. Ervaar hoe je jouw muziek kunt laten stromen, precies zoals het klinkt. Laat horen wie jij in wezen bent,  inclusief kwetsbaarheid, kracht, pijn en vreugde.

We werken altijd met wat er is, in het moment zelf, vanuit jouw persoonlijke leven en jouw vragen. Jouw lied, met alles erop en eraan. Alles in jou doet ertoe. Ik wil je graag horen.

‘Ik schaam me voor mijn stem…’
‘Wat leeft er eigenlijk écht in mij?’
‘Hoe kan ik voluit zingen en leven?’

Stembevrijding helpt je om jouw natuurlijke en vanzelfsprekende geluid te vinden. Je onderzoekt je eigen overtuigingen over je zingen en je stem. Stap voor stap ontdoe je je van de schroom en durf je meer ruimte in te nemen. Ervaar hoe je jouw muziek kunt laten stromen, precies zoals het klinkt. Laat horen wie jij in wezen bent,  inclusief je kwetsbaarheid, kracht, pijn en vreugde.

We werken altijd met wat er is, in het moment zelf, vanuit jouw persoonlijke leven en jouw vragen. Jouw lied, met alles erop en eraan. Alles in jou doet ertoe. Ik wil je graag horen.

Aanbod

Serie individuele sessies

Individueel helend traject, bestaande uit vijf sessies van een uur. In dit traject onderzoeken we jouw verlangen en wat jou tegenhoudt om je ten volle te laten horen. Welke overtuigingen zitten je dwars? Wat in jou mag er eigenlijk niet zijn? Dit alles laten we tot klinken komen, waardoor je gaat voelen waar in je lichaam jouw natuurlijke stem en energie vandaan komen. Dat is helend en bekrachtigend. We hebben vooraf een telefonisch intakegesprek om wederzijds kennis te maken.

De kosten van deze serie zijn € 425 (incl. BTW).

Een losse sessie is mogelijk tijdens een cursus, of voor of na deelname aan een workshop. Kosten € 85 (incl. BTW).

‘De sessies bij jou raakten precies aan wat nodig was om een volgende stap op mijn levenspad te maken. De aandacht gericht op wat er is in je ziel en lijf en daar geluid aan geven was voor mij bevrijdend!! Jouw warme en deskundige begeleiding hebben dit proces mede mogelijk gemaakt. Dank je wel!!!’

‘Dit één op één traject heeft mij nóg een stap dieper laten gaan naar mijn kracht én zachtheid in het zingen. De opdrachten die ik kreeg sloten erg goed aan op mijn behoeftes en vragen, en samen konden we hierop reflecteren. Marjo is een prettige begeleider die je echt het gevoel geeft dat alles er mag zijn.’

‘Bevrijdend en vreugdevol om helemaal in het nu aan te komen!’

Workshop 'Hoor mij nou!'

Verlang je ernaar vol overgave te zingen? Kun jij jezelf helemaal geven, en zo niet, wat houdt je dan tegen?

Deze workshop gaat over moeiteloos zingen en uitdrukken wie jij bent. Alles in jou doet ertoe, en echt álles kan bezongen worden. Goed en fout bestaan niet, want je weet niet wat er komt als je je openstelt voor wat jouw stem in het moment zelf laat horen. Hoe klink jij als je naar buiten brengt wat van binnen leeft?

Je hebt geen ervaring met of talent voor zingen nodig. Jouw stem voldoet zoals hij is. Wij bieden gedurende deze dag een laagdrempelige mix van lichaamswerk en stem- en improvisatie-opdrachten. Alle deelnemers krijgen ruime individuele aandacht. De herkenning met de anderen doet de rest. Natuurlijk wordt er ook samengezongen. Dit is waar stembevrijding om draait!

Begeleiding: Marjo Brenters en Wim Stokwielder
Prijs: € 95 (incl. koffie, thee en lekkers)
Aanmelden: stuur een mail.

Eerstvolgende datum:

Zaterdag 8 juni 2024. Start om 10 uur, eindigt uiterlijk 17 uur.

Waar: Om Yoga, Olmenlaan 3, Vught

‘Verrassend dat je met klank en zonder woorden zo dicht bij jezelf kunt komen dat het je zelfs kan ontroeren. In de kleine groep voelde ik mij snel veilig genoeg om mijn stem laten horen en wat er in mij leeft. Daar was wel lef voor nodig. De workshop begint eenvoudig en gaat met humor stap voor stap door de dag. Aan het eind van de dag voelde ik mij bevrijd, meer ruimte van binnen, minder plak. Dank je wel Wim en Marjo voor deze schoonmaak!’

Cursus 'Het Lied van de Latifa'

Deze cursus is een intensieve reis aan de hand van de oeroude Latifa-beoefening. Latifa betekent subtiel, verfijnd, en in de Latifa-meditatie verkennen we in zeven stappen onze innerlijke wijsheid en krijgen we aanwijzingen voor wat ons te doen staat. De zeven stappen zijn: Aanvaarden, Verlangen, Hopen, Vertrouwen, Loslaten, Liefde en Bereidheid. Elk thema kent een tastbare plek op je lichaam, die je tijdens de (geleide) meditatie met je handen aanraakt. Zo wordt elk thema heel concreet voelbaar.

‘Het Lied van de Latifa’ is een reis door deze thema’s heen, rechtstreeks naar je ziel, die soms versluierd is door het alledaagse leven en het ‘gedoe’ dat zich daarin voordoet. De Latifa helpt je daar doorheen te bewegen naar een laag die klaar ligt om ontgonnen te worden.

De zeven thema’s werken versterkend voor het zingen, dat we in deze cursus veel zullen doen. In de trilling van het zingen voel je letterlijk, in je eigen lijf, nog beter wat ‘waar’ is in jou. Je ontdekt een stevige laag in jouw eigenheid, waardoor je gaat zien en voelen waarvoor je bedoeld bent.

De cursus wordt heel concreet afgesloten met een (kleiner of groter) project waarin jij jouw eigenheid deelt met de wereld om je heen. Dat kan in klank zijn, maar ook in een heel andere vorm, zolang het maar op jóuw manier gebeurt. Jij bent immers de enige die het lied van jouw ziel kan zingen. Als jij het niet doet, wordt het niet hoorbaar…

Er zijn zeven bijeenkomsten van drie uur. Deze staan in het teken van zingen, delen van wat er speelt en schrijfopdrachten om verder te reflecteren. Ook beoefenen we de Latifa als meditatie. Tussen de bijeenkomsten door krijg je huiswerk/oefening mee om je ervaringen te integreren in je dagelijks leven.

Veel oefeningen die we doen zijn gericht op het loslaten van oude patronen en reacties, waardoor je meer vrijheid gaat ervaren, bijvoorbeeld in het maken van keuzes die voor jou – en daarmee voor de wereld – heilzaam zijn.  

Momenteel geen data gepland.

Tijd: dinsdagen van 13.30 tot 16.30 uur.

Locatie: Bovenzaal Lutherse Kerk, Veemarktstraat 11, Breda 

Prijs: € 425

Aanmelden: stuur mij een mail met motivatie waarom je mee wilt doen. marjo@marjobrenters.nl . Ik neem dan contact met je op voor een kort gesprek.

Een deelneemster: 

“Ik zong mijn lied in pure eenvoud. Ik maakte geluid zonder ego, alleen maar mijn geluid. Het hoefde nergens aan te voldoen. Het was van mij, het wás mij…… ik maakte kennis met mezelf, alsof ik mij plotseling ontmoette… En toen gebeurde er iets wonderlijks: Ik werd gewaar dat ik veel groter ben dan dat ik denk dat ik ben. Dat besef opende zich in mij.”

Cursus 'Het Lied van Donker naar Licht'

In het Lied van donker naar licht nodig ik je uit de donkerste tijd van het jaar bewust te beleven, van het begin van de winter naar het toenemende licht van januari. Van oud naar nieuw, van donker naar licht.

Deze periode van het jaar vraagt erom de blik naar binnen te richten en te rade gaan bij onze eigen innerlijke wijsheid. Het nu aflopende jaar zal vrijwel iedereen voor geheel nieuwe vragen hebben gesteld. Wat zijn jouw vragen?

Wat valt er te zien als we afdalen in onszelf, hoe kunnen we daar weer uit putten voor het nieuwe jaar? Wat heb jij voor nieuws ondervonden waar je mee door moet, of door kan? Wat sluit jij met het oude jaar af, wat kun jij oogsten? En wat neem je mee het nieuwe jaar in?

Laten we deze en andere vragen verkennen, opdat we vanuit het donker weer kunnen opveren naar het licht!

Concreet bestaat het programma uit vier gezamenlijke online-bijeenkomsten, telkens op woensdagen van 20.00 tot 21.30 uur. Deze sessies zijn een afwisseling van geleide meditatie, zang, korte schrijfoefeningen en korte deelrondes.

In de twee weken tussen elke bijeenkomst ontvang je met regelmaat nieuwe schrijfopdrachten. Deze (deels meditatieve) opdrachten helpen je je schrijven te laten stromen en te verdiepen, zodat je steeds op een nieuwe manier kunt verwoorden wat je ervaart. Dankzij deze thuisopdrachten ontstaat een compleet pakket aan oefeningen, waar je ook ná de cursus je voordeel mee kunt doen.

Data: momenteel nog geen data gepland.

Tijd: 20.00 – 21.30 uur

Locatie: online via Zoom

Prijs: € 125

Aanmelden: via Centrum voor Stembevrijding